1504
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1504,theme-stockholm,stockholm-core-2.3.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

IT-säkerhet.

Att tänka på IT-säkerheten ställer krav på kompetens och medvetenhet hos beslutsfattare och användare. WhiteRed hjälper er med beslut, verktyg och tjänster så att ta ni kan ta flera förebyggande steg vad gäller er IT-säkerhet.

 

Kontakta oss så kan vi beskriva vad vi kan hjälpa er med. Följande tjänster brukar våra kunder uppskatta och använda:

 

 

Datorsäkerhet – säkerhetsgenomgång

Vi genomför en grundläggande genomlysning av er IT-miljö. Vi protokollför resultatet och kommer med förslag på åtgärder. Riskerna klassificeras för att du ska kunna bedöma när det är relevant att genomföra åtgärden. Många använder vår genomgång som ett budgetunderlag för att vässa sin IT-säkerhet i ett längre perspektiv. För de företag som specifika behov kring IT-säkerhet har vi partners som tar er till nästa nivå i IT-säkerhetsarbetet.

 

Datorsäkerhet – antivirus

Datorer utan antivirus-applikation är idag sällsynta. Tur det! Vill du ha ytterligare kontroll över din dator har vi flera olika tjänster. Microsoft ATP eller Solarwinds Managed Antivirus fungerar lika bra men passar för olika situationer. Gemensamt är att vi övervakar och vidtar åtgärder om det behövs. Du behöver inte fundera på om du har rätt inställningar eller om du har senaste uppdateringen. Skulle du ändå råka ut för ett angrepp kontrollerar vi att hotet är eliminerat.

 

Backup som tjänst – lokal server

För att säkra data och produktion ställer vi ut en backup-server hos er, som WhiteRed tar fullt ansvar för. Backup tas varje natt och sparas på fysiskt separat server. Servern har kapacitet att agera som reserv om olyckan är framme. I det fallet kan den virtuella servern startas på backupservern och ni kan arbeta som vanligt. Vi får larm och åtgärdar om något händer med servern eller om något backupjobb strular.

Som option kopierar vi all data till vårt datacenter i Göteborg för att skydda er data ytterligare mot brand och stöld.

 

Backup som tjänst – klient

Många användare har behov att ha sina dokument nära sig och snabbt tillgängliga. Den vanliga lösningen är att spara på den egna datorn. För att skydda informationen från att inte gå förlorad har vi flera tjänster för att undvika det, exempelvis OneDrive Synk eller liknande.

För att skydda din dator och ditt företags data ytterligare rekommenderar vi vår tjänst för backup av klienter som tar en kopia av hela datorn varje natt eller den tid som du önskar. Det spelar ingen roll var du befinner dig, bara det finns en internetanslutning. Vi övervakar och kontaktar dig som det inte fungerar som det ska.

 

Backup som tjänst – Microsoft 365

De funktioner för versionshantering och bevarande som finns i Microsoft 365 räcker ofta långt för att återskapa raderad information. För att likna traditionell säkerhetskopiering eller backup och därmed få lång historik och egen kontroll över data bör man komplettera med ytterligare åtgärder. Vår ”Backup som tjänst – Microsoft 365” använder sig av Veeam Backup for Microsoft 365  och lagrar backuperna på era egna servar eller på vår centrala backupserver i Göteborg. Tjänsten tar backup på Exchange Online, Sharepoint, OneDrive och Teams. Vi får larm om något inte fungerar som det ska och åtgärdar.

Kontakta oss för mer information

White over red, pilot ahead.

Lotsbåten hjälper sina kunder, både i medvind och motvind. Det vill vi också göra. Symbolen som vi använder i vår logotyp är den flagga som betyder ”Jag har lots ombord” enligt sjöfartens signalsystem. Läs mer om oss på WhiteRed här.