927
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-927,theme-stockholm,stockholm-core-2.3,woocommerce-no-js,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

E-arkiv.

Behöver din organisation hjälp med att starta upp ett arbete kring upphandling och införande av ett e-arkiv? Har din organisation ett e-arkiv, men ser utmaningar med att leverera material?

 

WhiteRed kan hjälpa och stötta er i arbetet. Vi har erfarenhet och kompetens av projektering, kravställning, upphandling, införande samt anslutning av verksamhetssystem till flera olika e-arkiv på marknaden. Det gäller både enstaka avställningar eller anslutning för kontinuerlig leverans.

 

Vi har även en genomarbetad leveransprocess som vi utbildar i, byggd utifrån PAIMAS.

E-arkiv till fast pris

Vi kan erbjuda anslutning av verksamhetssystem till en fast kostnad. Du som kund ska veta vad en anslutning av ett verksamhetssystem till e-arkivet kostar.

Konsult arkivering

Vi kan erbjuda konsulttjänster inom arkivering eller stöd vid e-arkivering.

Utbildning

Vi utbildar er i vår genomarbetade leveransprocess, byggd utifrån PAIMAS.

Vad är ett e-arkiv?

 

Många kan nog tänka sig in i vad ett e-arkiv är, men varför behöver man ha det?

 

Alla offentliga myndigheter måste, enligt lag, spara sina skriftliga och digitala dokument. De verksamhetssystem som används idag är inte gjorda för att bevara informationen som upprättas för all framtid, men det är e-arkiv.

 

Alla handlingar som upprättas inom en offentlig myndighet är dessutom offentliga handlingar (med vissa undantag). Det innebär att du som medborgare kan begära ut dessa utan att berätta vem du är eller varför. Med hjälp av ett e-arkiv förenklar man processen och medborgaren kan själv söka upp handlingarna via webben.

E-arkiv ökar transparensen gentemot medborgarna, ger tidsvinster och är bättre för miljön än de traditionellt analoga arkiven.
Be om offert

Kontakta oss för ytterligare information earkiv@whitered.se

Whitered tillförde ett kompetent stöd med drivkraft framåt, de är lätta att samarbeta med och ett fantastiskt effektivt bollplank. På ett pedagogiskt sätt skapade de en större förståelse för arbetsuppgiften i sin helhet och hur man ska tänka för att nå ett lyckat resultat.

Theresia Nielsen & Marianne Söderman
Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning

Tack vare WhiteReds engagemang i vårt första e-arkivprojekt gick vi i mål!

Viveca Nyström
Kommunarkivarie Lerums kommun

White over red, pilot ahead.

Lotsbåten hjälper sina kunder, både i medvind och motvind. Det vill vi också göra. Symbolen som vi använder i vår logotyp är den flagga som betyder ”Jag har lots ombord” enligt sjöfartens signalsystem. Läs mer om oss på WhiteRed här.